Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
roszponka
50 gramów -
mini mozzarela
150 gramów -
pomidorki koktajlowe żółte
50 gramów -
pomidorki koktajlowe
50 gramów -
awokado
1 sztuka -
oliwa
3 łyżki -
sok z cytryny
z 1/2 owocu -
woda
3 łyżki -
sos
-
mozzarella
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z awokado i mozarellą
Sposób przygotowania:
-
Umytą i osuszoną roszponkę przekładamy do miski
-
Sos sałatkowy przygotowujemy mieszając mieszankę sos sałatkowy bazyliowy z 3 łyżkami oliwy i 3 łyżkami wody.
-
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół i wrzucamy do miski mieszając dokładnie z sosem sałatkowym. Przekładamy wraz z nadmiarowym sosem sałatkowym na roszponkę i dekorujemy kulkami mozzareli.
-
Dojrzałe awokado kroimy na plastry i kładziemy na roszponce. Aby zachować idealny, zielony kolor awokado, musimy je delikatnie skropić sokiem z cytryny. Więcej o awokado https://www.doradcasmaku.pl/porada-jak-przygotowac-awokado-do-spozycia-232
-
Sałatkę należy wymieszać tuż przed nałożeniem na talerz.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się