Sałatka z indykiem i awokado w koszyczkach

Sałatka z indykiem i awokado w koszyczkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • indyk

    1 filet
  • rukola

    250 g
  • awokado

    2 szt.
  • pomidorki cherry

    100 g
  • szparagi zielone

    500 g
  • kiełki rzodkiewki

  • sól ziołowa

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • przyprawa do indyka

Sos

  • sos sałatkowy francuski Prymat

    1 opakowanie
  • oliwa

    3 łyżki
  • woda

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka z indykiem i awokado w koszyczkach foto
Przygotuj składniki.
Krok 2 - Sałatka z indykiem i awokado w koszyczkach foto
Filet z indyka umyć, doprawić przyprawą do indyka i upiec w folii aluminiowej w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Krok 3 - Sałatka z indykiem i awokado w koszyczkach foto
Awokado wydrążyć starając się nie uszkodzić skórki a następnie obieraczką do warzyw pociąć na cienkie plastry (jak do carpaccio). Pomidorki przekroić na połówki. Szparagi obrać i krótko zblanszować (obgotować) i szybko schłodzić w lodzie.
Krok 4 - Sałatka z indykiem i awokado w koszyczkach foto
Do koszyczka z awokado przełożyć rukolę, pokrojonego indyka, połówki pomidorów, plasterki pokrojonego wzdłuż szparaga, plastry awokado i na wierzch kiełki rzodkiewki.
Krok 5 - Sałatka z indykiem i awokado w koszyczkach foto
Całość polać sosem francuskim Prymat przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu. Podawać z chrupiącym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

21.01.2019 16:07
Bardzo mi się podoba sposób podania

IZABELA29

09.01.2017 21:57
Swietnie podane

Klausia

04.09.2015 17:47
imponująca kompozycja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat