Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomarańcze
2 sztuki -
cebula czerwona
1 sztuka -
sałatka masłowa
1 główka -
oliwki czarne Smak
8 sztuk -
oliwa
3 łyżki -
woda
3 łyżki -
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat
1 opakowanie
Sposób przygotowania
Pomarańcze starannie opłukać, obrać ze skórki i białych włókien, pokroić na półplasterki. Cebulę obrać, pokroić na półplasterki i rozdzielić na piórka. Pomarańcze posypać piórkami cebuli, polać Sosem sałatkowym greckim przygotowanym według opisu na opakowaniu. Lekko wymieszać i odstawić do lodówki na 2 godziny. Oliwki pokroić w krążki. Sałatę umyć, dokładnie odsączyć, liście porozrywać na kawałki i ułożyć na nich pomarańcze. Posypać oliwkami.
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się