Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone w sosie śmietanowym
Jak krok po kroku przygotować kotlety mielone w sosie śmietanowym? Nic bardziej prostego! Poniżej zapraszam na dokładny opis przygotowania tego dania.
Zacznij od przygotowania kotletów mielonych, które są łatwe do wykonania. Z dużą starannością zabierz się do ugotowania sosu, który powinien być kremowy i nie powinien posiadać grudek.
Wykonanie:
Mięso zmielić, wymieszać ze śmietaną, bułką tartą, natka pietruszki i startą cebulą. Całość wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Następnie uformować z masy 8 kotletów i usmażyć na maśle z obu stron na złoty kolor.
Kotlety odłożyć a do wytopionego masła wsypać mąkę, mieloną paprykę, wlać śmietanę i dobrze wymieszać. Zagotować i doprawić do smaku. Kotlety włożyć do sosu, chwilę poddusić na wolnym ogniu i posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki.