Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak smażyć mięso mielone?

Smażenie mięsa mielonego nie jest trudne - warto znać kilka porad. Michel Moran w kilka chwil zdradza sekrety soczystego i idealnie wysmażonego mięsa mielonego. Szybko dowiesz się, jak smażyć mięso mielone w swojej kuchni. 

Jak smażyć mięso mielone?

Mięso mielone, czy to wieprzowe, wołowe czy drobiowe, wykorzystuje się w wielu przepisach. Są to między innymi dania z makaronem, zapiekanki czy popularne kotlety. W zależności od przepisu, smażenie mięsa mielonego nieco się różni. W tym wpisie z wideo dowiesz się, jak przygotować mięso mielone, które z powodzeniem wykorzystasz do:

Na czym smażyć mielone mięso?

Do wyboru mamy kilka możliwości. Obecnie mamy nie tylko różne rodzaje tłuszczu do smażenia, ale i różne produkty i formy. Mogą być to bardziej stałe tłuszcze, jak masło klarowane. Inny rodzaj to oleje albo w stałej formie, albo płyny oraz coraz popularniejsze formy sprayów. Taki olej do psikania po patelni pozwala na dokładne rozprowadzenie tłuszczu do smażenia, a jednocześnie używamy najmniejszej możliwej ilości. To idealne rozwiązanie dla osób dbających o linię. 

Jednak które tłuszcze są najlepsze, najzdrowsze do smażenia? Wybieraj te, które mają wysoki punkt dymienia. Do takich tłuszczy należy olej kokosowy czy palmowy, ale i nasz rodzimy smalec!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak