Przepis i sposób przygotowania na: Kolacja: Sałatka z komosą ryżową, tofu i fasolką szparagową
Bardzo częstymi składnikami w przepisach wegetariańskich jest tofu i komosa ryżowa. Są to produkty ogólnodostępne, znajdziemy je w praktycznie każdym supermarkecie czy dyskoncie. Szukaj ich na półkach ze zdrową żywnością lub żywnością wege. Bez problemu przygotujesz wtedy sałatkę z komosą ryżową.
1. Komosę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu.
2. Fasolkę ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie.
3. Tofu odsącz z zalewy, pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni.
4. Pomidorki umyj i przekrój na połówki.
5. Przygotuj dressing mieszając tłuszcz z sokiem z cytryny i tahini.
6. Wszystkie składniki przełóż na talerz i polej dressingiem.
Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.