Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan z cieciorką i kurczakiem
Kroki postępowania
Kurczaka kroję na kawałki, przekładam do miseczki dodaję czosnek sprasowany, sól, pieprz, czubricę, oliwę. Całość mieszam i odstawiam na godzinę do lodówki.
Mój pomysł na pysznego bakłażana faszerowanego cieciorką, kurczakiem i camembertem.
pierś z kurczaka | 1 sztuka |
czosnek | 2 ząbki |
sól i pieprz | 1 do smaku |
czubrica czerwona | 1 łyżeczka |
olej | 1 do smaku |
bakłażan | 2 sztuki |
ketchup łagodny | 2 łyżki |
ciecierzyca | 1/2 puszki gotowana na parze |
papryka zielona | 1 sztuka |
camembert | 1/2 sztuki |
pomidorki koktajlowe | 8 sztuk |
olej rzepakowy | 1 do smaku |
sól i pieprz | 1 do smaku |
natka pietruszki | 1 do smaku |
Kurczaka kroję na kawałki, przekładam do miseczki dodaję czosnek sprasowany, sól, pieprz, czubricę, oliwę. Całość mieszam i odstawiam na godzinę do lodówki.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: