Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe skrzydełka a'la KFC
Miodowe skrzydełka a'la KFC mają wyjątkowy smak. Mięso jest marynowane, a potem smażone w cieście. Żeby skrzydełka miały chrupiącą, miodową glazurę smażymy je jeszcze raz w sosie miodowym.
Kroki postępowania
Myjemy skrzydełka, usuwamy tę ostrą część, dzielimy je na pół. Marynujemy w marynacie przez 15-20 minut.
Przekładamy skrzydełka do garnka wraz z marynatą, smażymy, aż mięso będzie miękkie i dobrze usmażone.
Wsypujemy do miski obie mąki, proszek oraz sodę, mieszamy. Wbijamy jajo, dodajemy sól, wlewamy ciepłe mleko. Mieszamy ciasto na panierkę.
Wyjmujemy po kolei skrzydełka z garnka, maczamy w cieście.
Smażymy w innym garnku w głębokim tłuszczu, przewracając je co jakiś czas i polewając odrobiną ciasta, aby ciasto pokryło całe skrzydełko.
Składniki sosu miodowego mieszamy razem, wlewamy do oddzielnego garnka, podsmażamy w nim skrzydełka z każdej strony.