Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
parówki
kilka sztuk -
olej
do głębokiego smażenia
Na masę:
-
mąka kukurydziana
200 gramów -
mąka pszenna
200 gramów -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
cukier
1 łyżka -
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat
2 łyżeczki -
jajko
1 sztuka -
ser cheddar
2 łyżki -
mleko
150 mililitrów
Przepis i sposób przygotowania Chrupiące Corn Dogi o smaku pizzy
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki na masę. Nabij parówki na patyczki i dokładnie obtocz w gotowej masie.
Smaż w głębokim i rozgrzanym do 180 stopni oleju, aż corn dogi będą złociste. Podawaj z ulubionym sosem.
Smacznego!
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się