Przepis i sposób przygotowania na: Burrito w naleśnikach
Naleśniki burrito to świetna alternatywa dla oryginalnego dania z kuchni meksykańskiej.
Jeśli nie macie w domu placków tortilli lub macie ochotę na nieco inną wersję tego dania to polecam koniecznie wypróbować naleśniki burrito. Składniki, które zawiniecie w środku mogą być skomponowane dowolnie pod Wasze preferencje smakowe.
Naleśniki burrito można także przygotować w wersji wege. To jak, skusicie się? Koniecznie dajcie znać w komentarzu, co sądzicie o takiej kolacji?
Cebulę zrumienić na oleju, dodać mięso mielone i wszystko dusić. Fasolę i kukurydzę odcedzić. Paprykę pokroić w paski bądź kostkę. Czosnek posiekać.
Gdy mięso się obsmaży dodajemy pomidory z puszki, paprykę i czosnek. Wszystko dusimy, aż pomidory się rozpadną i stworzą sos. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą i tabasco. Dodajemy kukurydzę i fasolę, dusimy jeszcze jakiś czas, ale nie za długo by nam się fasola nie rozpadła.
Z mąki, mleka i jajek oraz szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki.
Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy. Na koniec tak zawinięte naleśniki podsmażamy aby zrobiły się chrupiące.
Naleśniki można zastąpić tortillą, aby danie było bardziej meksykańskie.