cielęcina po meksykańsku

cielęcina po meksykańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    300 gram
  • papryka

    2 sztuka
  • pomidory

    2-3 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • kukurydza

    0,5 szklanka
  • marchewka

    1-2 sztuka
  • papryczki jalapeno

    1 sztuka
  • kumin

    1 szczypta
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • kolendra cała

    1 szczypta
  • kolendra liście

    1 garść
  • seler naciowy

    2-3 gałązki
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso i warzywa kroimy w paseczki. Zaczynamy od podsmażenia cebuli i marchewki, następnie wrzucamy mięso, paprykę, kukurydzę, selera naciowego, dorzucamy przyprawy, smażymy aż wszystko będzie miękkie. Wrzucamy pomidory, przykrywamy i dusimy jeszcze ok 10 minut.
Posypujemy świeżą kolendrą i podajemy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat