Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
polędwica wołowa
500 g -
Makaron razowy
200 g (penne lub farfalle) -
pieczarki
200 g -
rzodkiewka
100 g -
ogórek
1 szt. -
papryka
1 szt. -
cebula
1 szt. -
cytryna
1/2 szt. -
jogurt naturalny
400 g -
mięta
7 listków -
masło
30 g -
tymianek
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Polędwica wołowa na sałatce z makaronu razowego
Wołowinę nacieramy pieprzem i tymiankiem, następnie kładziemy mięso na suchą patelnię grillową. Polędwicę grillujemy przez 8 minut z każdej strony, zdejmujemy i odstawiamy mięso na 5 minut by odpoczęło. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pieczarki, cebulę, rzodkiewki kroimy i dusimy na maśle. Ogórka, paprykę kroimy w kostkę i łączymy z resztą warzyw i makaronem. Listki mięty siekamy i dodajemy do jogurtu.
Sałatkę rozdzielamy na talerze, polewamy ją sokiem z cytryny i miodem. Sos jogurtowo − miętowy podajemy osobno w sosjerkach. Polędwicę wołową kroimy w cienkie paski i układamy obok sałatki.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM
Komentarze (1)