Polędwica wołowa na sałatce z makaronu razowego

Polędwica wołowa na sałatce z makaronu razowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    500 g
  • Makaron razowy

    200 g (penne lub farfalle)
  • pieczarki

    200 g
  • rzodkiewka

    100 g
  • ogórek

    1 szt.
  • papryka

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • cytryna

    1/2 szt.
  • jogurt naturalny

    400 g
  • mięta

    7 listków
  • masło

    30 g
  • tymianek

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Polędwica wołowa na sałatce z makaronu razowego

Wołowinę nacieramy pieprzem i tymiankiem, następnie kładziemy mięso na suchą patelnię grillową. Polędwicę grillujemy przez 8 minut z każdej strony, zdejmujemy i odstawiamy mięso na 5 minut by odpoczęło. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pieczarki, cebulę, rzodkiewki kroimy i dusimy na maśle. Ogórka, paprykę kroimy w kostkę i łączymy z resztą warzyw i makaronem. Listki mięty siekamy i dodajemy do jogurtu.
Sałatkę rozdzielamy na talerze, polewamy ją sokiem z cytryny i miodem. Sos jogurtowo − miętowy podajemy osobno w sosjerkach. Polędwicę wołową kroimy w cienkie paski i układamy obok sałatki.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Bożena Matuszczyk 10.04.2018 19:08
Pyszna kusząca sałatka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat