Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa na sałatce z makaronu razowego

5.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 500 g
Makaron razowy 200 g (penne lub farfalle)
pieczarki 200 g
rzodkiewka 100 g
ogórek 1 szt.
papryka 1 szt.
cebula 1 szt.
cytryna 1/2 szt.
jogurt naturalny 400 g
mięta 7 listków
masło 30 g
tymianek 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa na sałatce z makaronu razowego

Wołowinę nacieramy pieprzem i tymiankiem, następnie kładziemy mięso na suchą patelnię grillową. Polędwicę grillujemy przez 8 minut z każdej strony, zdejmujemy i odstawiamy mięso na 5 minut by odpoczęło. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pieczarki, cebulę, rzodkiewki kroimy i dusimy na maśle. Ogórka, paprykę kroimy w kostkę i łączymy z resztą warzyw i makaronem. Listki mięty siekamy i dodajemy do jogurtu.
Sałatkę rozdzielamy na talerze, polewamy ją sokiem z cytryny i miodem. Sos jogurtowo − miętowy podajemy osobno w sosjerkach. Polędwicę wołową kroimy w cienkie paski i układamy obok sałatki.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 10.04.2018 19:08
Pyszna kusząca sałatka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak