Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa na sałatce z makaronu razowego
Wołowinę nacieramy pieprzem i tymiankiem, następnie kładziemy mięso na suchą patelnię grillową. Polędwicę grillujemy przez 8 minut z każdej strony, zdejmujemy i odstawiamy mięso na 5 minut by odpoczęło. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pieczarki, cebulę, rzodkiewki kroimy i dusimy na maśle. Ogórka, paprykę kroimy w kostkę i łączymy z resztą warzyw i makaronem. Listki mięty siekamy i dodajemy do jogurtu.
Sałatkę rozdzielamy na talerze, polewamy ją sokiem z cytryny i miodem. Sos jogurtowo − miętowy podajemy osobno w sosjerkach. Polędwicę wołową kroimy w cienkie paski i układamy obok sałatki.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM