Przepis i sposób przygotowania na: Schab po cygańsku z warzywami
Schab po cygańsku to nic innego jak mięsno-warzywna zapiekanka, która świetnie sprawdzi się na rodzinny obiad. To wszystko zasługa dosyć dużej porcji, jaką uzyskuję się z takiej ilości użytych składników i różnorodności składników, bo schab po cygańsku to nie tylko kawałki mięsa, ale również marchewki czy cukinia. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Kroki postępowania
Schab umyć osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na jednakowej grubości plastry. Lekko rozbić tłuczkiem obsypać solą ziołową do smaku, pieprzem oraz suszonym majerankiem. Odstawić na kilka minut. Warzywa oskrobać umyć .Marchewkę i cebulę pokroić na cieniutkie plasterki-mnie pomogła maszynka ze specjalną nasadką do jarzyn. Cukinię również pokroić na plastry a por w półkrążki. Naczynie żaroodporne wyłożyć połową warzyw wymieszanych ze sobą.