Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe w sosie
- pomysł na obiad dla całej rodziny
- pasuje do ziemniaków, klusek śląskich, kasz i kopytek
- smaczny zamiennik tradycyjnych kotletów
Roladki ze schabu w sosie własnym, lub inaczej zrazy wieprzowe wypełnione smacznymi dodatkami, to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się również jako danie główne na różnego rodzaju uroczystości. W moim przepisie nadziałem roladki boczkiem, cebulą i żółtym serem, jeśli jednak macie ochotę na inne dodatki, śmiało możecie dołożyć czerwoną paprykę czy kiszonego ogórka.
Kroki postępowania
1. Schab kroimy na plastry grubości 1-2 cm, rozbijamy dość mocno, przyprawiamy solą, pieprzem mielonym, kładziemy po 1-2 cienkie plastry boczku wędzonego, kawałek cebuli, słupek żółtego sera i zawijamy roladki.
Smacznego !!!