Dorsz pieczony w folii

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    2 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • cytryna

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać piekarnik do temperatury około 180°C. Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zmiażdżyć ząbki czosnku, a z cytryny wycisnąć sok. Filety natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem i sokiem z cytryny. Następnie folię aluminiową posmarować oliwą z oliwek. W folii umieścić rybę i dobrze ją zawinąć. Piec około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (35)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
brutalnaprawda 26.08.2018 12:16
Co za trucizna! Nie wolno piec ani gotować w aluminium! Jak myślicie, dla czego zakazano garnków i sztućców z aluminium? Aluminium łatwo reaguje z kwaśnymi potrawami (praktycznie każda potrawa) i taka toksyczna potrawa powoduje raka i/lub zaburzenia ukladu nerwowego. Smacznego!
gacopierz23 08.05.2014 22:46
dobra i zdrowa rybka
Bernadeta1 11.08.2013 00:03
zdrowy i smaczny
adelajda 21.06.2013 18:02
lubię ryby a jeszcze ładnie podane Super !!!!
jasiek 09.05.2013 22:29
prosto i smacznie
Aannkaa82 26.04.2013 21:20
Wygląda rewelacyjnie i zapewne tak też smakuje.
barbara11561 11.04.2013 12:27
świetna rybka:)
Dorian 04.04.2013 21:08
pieknie podany ten dorsz
fotoviderek 25.03.2013 07:35
Uwielbiam dorsza :)
Margo1 22.02.2013 06:44
apetyczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat