Domowe frytki z piekarnika

Domowe frytki z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • sól

  • papryka słodka mielona

  • zioła prowansalskie

  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz,i pokrój na frytki. Ja zawsze cienko kroję, takie lubię najbardziej.
Pokrojone ziemniaki przełóż do miski. Dodaj przyprawy i oliwę, wymieszaj. Piecz przez ok. 35 w 180 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jadwiga/Jaga85

02.12.2016 12:51
śliczny kolorem mają

Ewa Wojtaszko

02.12.2016 11:51
zgadzam się :)

anka1988

02.12.2016 11:36
domowe -najlepsze!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat