Deser malinowo-kawowy

Deser malinowo-kawowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • maliny świeże

    250 gramów
  • cukier

    do smaku
  • biszkopty podłużne

    4 sztuki
  • rum

    2 łyżki
  • kawa rozpuszczalna

    1 łyżeczka
  • wrzątek

    1 łyżka
  • kremówka

    200 gramów
  • cukier puder

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Deser malinowo-kawowy

Maliny (150g) płuczemy, umieszczamy je w rondelku, dodajemy rum i cukier do smaku. Całość smażymy do momentu aż większość wody wyparuję, a masa przybierze konsystencje konfitury, studzimy. 2 biszkopty kruszymy. Układamy je na dnie dwóch naczynek. Na biszkopty wykładamy masę malinową. Na masie malinowej układamy świeże maliny (100g). Zostawiamy kilka malin do dekoracji. Kawę zaparzamy w 1 łyżce wrzątku. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Kolejno wlewamy kawę i całość dokładnie mieszamy. Krem przekładamy do szprycy i wyciskamy do naczynek. Deser dekorujemy świeżymi malinami i biszkoptem lub bezą. Życzę smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

KORAL 02.02.2016 14:42
Chętnie bym zjadła
Klausia 26.06.2015 23:02
podany wręcz idealnie 11/10 :)
Ada-Gaba 16.08.2014 19:59
szybko i smacznie
Kuchenka 19.09.2013 14:38
piękne ,
pierniczkowo 14.09.2013 11:03
już nabrałam ochoty na coś słodkiego :)
Gary Michy 06.09.2013 21:24
Apetyczne zdjęcie, a deser pycha! :)
Kasia35 06.09.2013 20:59
pyszny deserek
teresa18 06.09.2013 20:42
pyszności, takie lubię
halina17 06.09.2013 20:22
Dobry deser.
Andrzej8 06.09.2013 19:50
naprawdę super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat