Przepis i sposób przygotowania na: Wyjątkowe okazje: Doradca Smaku III, odc. 28: Tiramisu
Kroki postępowania
Schłodzone tiramisu posypujemy kakao i podajemy na talerzykach udekorowanych cukrem z cynamonem.
| biszkopty podłużne |
20 szt.
|
| kawa rozpuszczalna |
500 ml
|
| serek mascarpone |
1 kg
|
| jajko |
6 szt.
|
| cukier puder |
250 g
|
| śmietana kremowa 30% lub 36% |
300 ml
|
| likier amaretto |
4 łyżeczki
|
| kakao |
|
Schłodzone tiramisu posypujemy kakao i podajemy na talerzykach udekorowanych cukrem z cynamonem.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: