Deser mascarpone z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Aksamitny i delikatny w smaku deser mascarpone z musem truskawkowym
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka 30%

    100 ml
  • serek mascarpone

    3 łyżki
  • mrożone truskawki

    1 garść
  • cukier puder

    2 łyżki
  • Cukier z prawdziwą wanilią do ciast i deserów Prymat

    2 łyżki
  • biszkopty okrągłe

    8 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem z wanilią. Dodajemy serek mascarpone i jeszcze chwilę ubijamy na niskich obrotach. Mrożone truskawki blendujemy na mus z cukrem pudrem. Do pucharków kruszymy po 3 biszkopty do każdego pucharka, następnie nakładamy krem mascarpone. Na koniec polewamy wcześniej przygotowanym musem truskawkowym i dekorujemy jednym całym biszkoptem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat