Potrawy z jaj na Wielkanoc

potrawy-z-jaj-na-wielkanoc-doradca-smaku-baner

Na wielkanocnych stołach królują jajka. Najpopularniejsze danie w tym czasie to jajka faszerowane pieczarkami, pastą z łososia wędzonego lub pastą z serka i chrzanu. Jajka nadziewane są smaczne i efektownie wyglądają na świątecznym stole, dlatego tak chętnie je przyrządzamy. Dania z jaj kochają towarzystwo czosnku staropolskiego, który jest kompozycja czosnku suszonego i aromatycznych ziół. Do jaj pasuje także cząber czy świeżo mielony czarny pieprz i… oczywiście chrzan! Jajka można przyrządzać na milion sposobów: zapiekać w kokilkach z serem i szparagami, ugotować w koszulce lub podać w formie pasty czy sałatki. Jajka są jednym z najwartościowszych produktów, dlatego jedzmy je…nie tylko na Wielkanoc!

prymat