Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajka
7 szt. -
anchois
50 g -
szczypior
2 pęczki -
musztarda stołowa
2 łyżeczki -
majonez
3 łyżki -
sól
2 szczypty -
pieprz
1 szczypta
Sposób przygotowania
1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w grubą kostkę.
2. Rybki anchois odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.
3. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno pokroić.
4. Jajka, anchois, szczypiorek, musztardę i majonez przełożyć do miseczki, całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.
5. Jajeczną pastę podawać ze świeżym pieczywem lub tostami.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się