Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczna pasta z anchois i szczypiorkiem
Ta genialna przekąska na Wielkanoc to po prostu pasta jajeczna inaczej. Dlaczego inaczej? Wszystko za sprawą wyjątkowo charakterystycznego i intensywnego w smaku anchois. Jeśli jeszcze nie próbowaliście tych aromatycznych rybek, to właśnie będzie ku temu idealna okazja.
Sprawdźcie przepis!
1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w grubą kostkę.
2. Rybki anchois odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.
3. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno pokroić.
4. Jajka, anchois, szczypiorek, musztardę i majonez przełożyć do miseczki, całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.
5. Jajeczną pastę podawać ze świeżym pieczywem lub tostami.