To już 7. odcinek szesnastego sezonu, w którym prowadzącą jest Daria Ładocha. I już zdążyliście nieco poznać jej kuchnię. Tym razem mamy przepis na zupę z pieczonych papryk - wersja wegetariańska lub... nie :)
W tym odcinku zobaczycie przepis na zupę w dwóch wersjach - wegetariańską i mięsną. Nie zrażajcie się długą listą składników - poza pieczeniem papryk i gotowaniem bulionu, samo danie robi się szybko i jest bardzo smaczne. No i możecie je podać osobom, które nie jedzą mięsa. Jeśli często jadacie zupy, to nagotujcie bulionu warzywnego więcej - zawsze można go zamrozić po to, aby później taki pyszny obiad przygotować w 30 minut! Nie zapomnijcie o przyprawach, które tej potrawie nadają ton - kurkuma, ziele angielskie, cynamon, chili i papryka wędzona.
A TU kliknijcie po przepis na zupę z pieczonych papryk z wołowiną.