Doradca Smaku VIII: Pstrąg z kremem estragonowym, odc. 34

01.05.2018
Doradca Smaku VIII: Pstrąg z kremem estragonowym, odc. 34

Pieczony pstrąg podany z delikatnym kremem estragonowym. Brzmi zachęcająco? To danie jest nie tylko pyszne, ale też łatwo je przygotować w domu i zaskoczyć swoich bliskich. Jestem pewien, że pstrąga w takim wydaniu jeszcze nie próbowaliście.

Marchew i seler naciowy to idealne dodatki do pstrąga, dlatego Michel Moran postawił właśnie na nie. Jednak główne skrzypce w tym daniu, zaraz obok świeżej ryby, gra bez wątpienia aromatyczny krem estragonowy, którego smak na długo zostanie Wam w pamięci. Spróbujcie koniecznie!

"Doradcę Smaku" można oglądać codziennie od poniedziałku do czwartku o godz. 20.10 na antenie TVN.

Składniki:

  •          2 pstrągi
  •          4 łyżki masła do smażenia
  •          1 marchewka
  •          1 seler naciowy
  •          ½ białej cebuli
  •          50 ml białego wytrawnego wina
  •          2 łyżki octu
  •          200 ml śmietany 30%
  •          olej do smażenia
  •          garść kiełków buraka
  •          do smaku: Estragon suszony, Liść lubczyku suszony, Sól morska, Pieprz cytrynowy Prymat

 

PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.

Składniki:

·         2 pstrągi

·         4 łyżki masła do smażenia

·         1 marchewka

·         1 seler naciowy

·         ½ białej cebuli

·         50 ml białego wytrawnego wina

·         2 łyżki octu

·         200 ml śmietany 30%

·         olej do smażenia

·         garść kiełków buraka

·         do smaku: Estragon suszony, Liść lubczyku suszony, Sól morska, Pieprz cytrynowy Prymat

 

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 03.05.2018 01:16
Smaczna i kusząca rybka. Ja 3 maja będę grillować pstrągi, bardzo lubimy.;)
bietka 02.05.2018 08:48
Bardzo smaczna rybka :)

Polecane przepisy

prymat