Pieczony pstrąg podany z delikatnym kremem estragonowym. Brzmi zachęcająco? To danie jest nie tylko pyszne, ale też łatwo je przygotować w domu i zaskoczyć swoich bliskich. Jestem pewien, że pstrąga w takim wydaniu jeszcze nie próbowaliście.
Marchew i seler naciowy to idealne dodatki do pstrąga, dlatego Michel Moran postawił właśnie na nie. Jednak główne skrzypce w tym daniu, zaraz obok świeżej ryby, gra bez wątpienia aromatyczny krem estragonowy, którego smak na długo zostanie Wam w pamięci. Spróbujcie koniecznie!
"Doradcę Smaku" można oglądać codziennie od poniedziałku do czwartku o godz. 20.10 na antenie TVN.
Składniki:
- 2 pstrągi
- 4 łyżki masła do smażenia
- 1 marchewka
- 1 seler naciowy
- ½ białej cebuli
- 50 ml białego wytrawnego wina
- 2 łyżki octu
- 200 ml śmietany 30%
- olej do smażenia
- garść kiełków buraka
- do smaku: Estragon suszony, Liść lubczyku suszony, Sól morska, Pieprz cytrynowy Prymat
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Składniki:
· 2 pstrągi
· 4 łyżki masła do smażenia
· 1 marchewka
· 1 seler naciowy
· ½ białej cebuli
· 50 ml białego wytrawnego wina
· 2 łyżki octu
· 200 ml śmietany 30%
· olej do smażenia
· garść kiełków buraka
· do smaku: Estragon suszony, Liść lubczyku suszony, Sól morska, Pieprz cytrynowy Prymat