Doradca Smaku VIII: Chłodnik maślankowo-pomidorowy, odc. 26

17.04.2018
Doradca Smaku VIII: Chłodnik maślankowo-pomidorowy, odc. 26

Lubicie gazpacho? W dzisiejszym programie Michel Moran pokazuje alternatywę dla hiszpańskiego gazpacho. Do pomidorów i papryki dodaje... maślankę! Zaskakujące połączenie, które orzeźwia i ochładza organizm - w sam raz na upały. 

Na upały idealnie nada się chłodnik pomidorowy z maślanką. To smak dobrze znanego, hiszpańskiego gazpacho z lekkim maślankowym twistem. Należy pamiętać przy krojeniu pomidorów by odkroić jedynie mięsiste części warzywa, tak by nasiona i woda nie zostały dodane do zupy. 

Oglądajcie "Doradcę Smaku" codziennie od poniedziałku do czwartku o godz. 20.10 na antenie TVN.

 

Doradca Smaku VIII: Chłodnik maślankowo-pomidorowy, odc. 26

 

Chłodnik maślankowo-pomidorowy

Liczba osób: 2−3

Składniki:

  • 5 pomidorów malinowych
  • 1 czerwona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 400 ml naturalnej maślanki 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 kromki białej bułki pszennej
  • 50 g masła 
  • 2 łyżeczki cukru
  • świeża natka pietruszki
  • do smaku: Oregano suszone, Sól morska, Papryka ostra mielona, Pieprz czarny grubo mielony Prymat

PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 18.04.2018 08:51
Fajny pomysł na upały letnie.Pyszny;)

Polecane przepisy

prymat