Przepis i sposób przygotowania na: Albondigas
Obrać cebulę i posiekać. Oczyścić fasolkę, odciąć końcówki i pokroić na 2,5 cm kawałki. marchewki obrać i pokroić w kostkę. W dużym rondlu rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę przez 5 minut, cały czas mieszając. Dodać czosnek i smażyć 1 minutę. Wlać bulion i sos pomidorowy, doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, po czym zmniejszyć ogień i dodać fasolkę i marchewkę.
Do gotującego się wywaru wrzucać po jednym pulpeciki. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 30 minut, dodając pod koniec zielony groszek. 5 minut powinno mu wystarczyć. Dodać oregano i doprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne.
Zupę podawać posypaną posiekaną kolendrą lub natką.
źródło: Simply Rees