Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Naleśniki z farszem mięsnym po meksykańsku - Krok po kroku

5.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina
400 g
oliwa
50 ml
cebula
1 szt.
kukurydza konserwowa
50 g
kolendra posiekana
1 pęczek
ciasto naleśnikowe
mąka pszenna
1 szklanka
mleko
1 szklanka
woda gazowana
0,5 szklanki
jajko
1 szt.
pozostałe składniki:
Party Dip Meksykański
1 opakowanie
ketchup
3 łyżki
Albo:
majonez
4-5 łyżek
jogurt naturalny
3 łyżki
fasola
100 g
wino czerwone
50 ml
przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
papryka czerwona
1 szt.
ser żółty
100 (tarty)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem mięsnym po meksykańsku - Krok po kroku

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Naleśniki z farszem mięsnym po meksykańsku - Krok po kroku foto
2
Drobno posiekaną w kostkę cebulę podsmażyć na oliwie z oliwek. Następnie dodać mięso (ewentualnie zamiast 400 g mięsa wołowego może być 200 g wołowiny i 200 g wieprzowiny), czerwone wino, czerwoną fasolę, kukurydzę i Rosół warzywny Kucharek (przygotowany wywar z 200 ml wody). Dusić do odparowania wody.
Krok 2 - Naleśniki z farszem mięsnym po meksykańsku - Krok po kroku foto
3
W trakcie duszenia doprawić do smaku Przyprawą do potraw Kucharek, a pod koniec dodać pokrojoną w paski paprykę oraz posiekaną kolendrę.
Krok 3 - Naleśniki z farszem mięsnym po meksykańsku - Krok po kroku foto
4
Przygotować tradycyjne ciasto naleśnikowe miksując na gładką masę wszystkie potrzebne składniki do wyrobu ciasta. Następnie usmażyć nieco grubsze niż zwykle placki rumieniąc je z dwóch stron na złoty kolor. Na każdym naleśniku ułożyć farsz i zawinąć w rulon.
Krok 4 - Naleśniki z farszem mięsnym po meksykańsku - Krok po kroku foto
5
Tak przygotowane placki włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać tartym serem i wstawić na kilka minut do rozgrzanego piekarnika (140 st.C ), tak aby ser się rozpuścił. Gotowe podawać z Party Dipem meksykańskim Prymat lub Party Dipem czosnkowym Prymat.
Krok 5 - Naleśniki z farszem mięsnym po meksykańsku - Krok po kroku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 25.04.2016 10:49
Pyszne takie naleśniki:)
anna300
anna300 22.01.2014 11:30
bardzo smaczne
Adamorek 24.11.2013 11:59
Uwielbiam je
Mauritius 11.09.2013 16:17
naleśniki na ostro :) nic lepszego
usmiech 04.09.2013 07:16
ciekawy przepis
Stenka 27.08.2013 13:23
takie lubię
6zer
6zer 11.08.2013 20:39
robię podobne tylko bez winna i są rewelacyjne :)
bietka 10.08.2013 15:10
takich naleśników jeszcze nie jadłam, musze kiedyś spróbować :)
artur7 06.08.2013 19:14
pomysl rewelacja
Dorota76 31.07.2013 22:25
rewelacja smaczne
Kolorowa 31.07.2013 11:35
Sam pomysł zapiekania naleśników bardzo mi się pooba.
gosia47-47 31.07.2013 09:22
wygląda rewelacyjnie,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak