Na ostro: Pikantna wołowina w plackach tortilli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wołowina

    400 g
  • cebula czerwona

    2 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • ząbki czosnku

    4 szt
  • czerwonej fasoli

    1 mała puszka
  • rosół z kury Kucharek

    100 ml
  • pomidory

    2 szt
  • sałata lodowa

    1/2 główki
  • tortilla pszenna

    4 placki
  • Kmin rzymski mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • jogurt naturalny

    200 ml (gęsty)
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • kolendra

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Na ostro: Pikantna wołowina w plackach tortilli foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Na ostro: Pikantna wołowina w plackach tortilli foto
Cebule pokroić w piórka, 2 ząbki czosnku w plastry, a papryki w kostkę. W dużym rondlu na oleju podsmażyć cebulę, plastry czosnku, czerwoną paprykę i wołowinę. Dodać rosół i dusić do miękkości.
Krok 3 - Na ostro: Pikantna wołowina w plackach tortilli foto
Następnie dodać fasolę i doprawić do smaku.
Krok 4 - Na ostro: Pikantna wołowina w plackach tortilli foto
Placki tortilli podgrzać na patelni z obu stron i przełożyć na deskę. Ułożyć na nich mięso z fasolą, porwane liście sałaty, pokrojone w plastry pomidory, posiekaną kolendrę i zwinąć.
Krok 5 - Na ostro: Pikantna wołowina w plackach tortilli foto
Dwa pozostałe ząbki czosnku wycisnąć, dodać do jogurtu i doprawić do smaku solą ziołową. Tortille podawać z przygotowanym jogurtem ziołowo-czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 23.03.2018 07:43
Rewelacyjne danie. :)
Kucharek122 27.10.2013 20:51
pychota smaczne komentujće mój przepis na sheka
iza0823 18.06.2013 12:51
przepyszne
kasienka23 06.06.2013 06:58
świetnie wyglądają, muszą być smaczne...
Barbara13 06.06.2013 00:05
Zapowiada się bardzo smakowicie
magdziorka6 05.06.2013 22:32
świetnie wygląda
Mona73 05.06.2013 20:49
świetne danie
agnieszka214 05.06.2013 19:33
lae pyszne zjdłabym juz teraz
iwi 05.06.2013 19:16
Przepyszne danie.
probofka 05.06.2013 19:09
musi być misternie smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat