Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jogurtowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt grecki 500 ml
woda 1 litr
ryż 2 woreczki
masło 2 łyżeczki
pomidor
wino czerwone 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jogurtowa

Zagotować wodę, do wrzątku dodać ryż, zamieszać, dodać masło i osolić. Pomidor sparzyć, obrać ze skóry, oddzielić pestki, a miąższ pokroić i dodać do gotującego się ryżu.
Gotować na małym ogniu aż ryż będzie miękki. Do kubka z jogurtem dodać kilka łyżek zupy i dokładnie wymieszać. Zupę zdjąć z ognia i pozwolić, by nieco ostygła i wlać powoli jogurt, dokładnie mieszając łyżką, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Podawać natychmiast, dolewając do każdej porcji odrobinę czerwonego wina.
Udekorować bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 03.01.2012 20:26
świetna
Juleczka20 20.12.2011 11:28
super
agata1722
agata1722 23.10.2011 20:31
no to dobre jest
stokrotka 07.03.2011 17:14
interesujący przepis
Edyta38 15.01.2011 09:14
ciekawa !!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak