Homar z boczkiem

Homar z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieprz grubomielony

    1/2 łyżeczki
  • homar

    1/2 kg
  • boczek

    20 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroimy homara na 40 kawałeczków. Każdy plaster boczku przekrawamy na pół i owijamy nim homara, wcześniej posypując boczek pieprzem. Do środka dajemy wykałaczkę. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 250 stopni 8-10 minut. Ważne by rozgrzać piekarnik do tej temperatury bo inaczej będzie niedobre. Podawać na gorąco

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela20

04.01.2011 17:29
ciekawe czy by mi smakowało

anja3107

31.08.2010 14:58
no, no super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat