Dzień Dobry TVN: Grillowane piersi z kurczaka z gruszkami i serem oscypek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    4x100 g
  • marynata płynna pikantna

    3 łyżki
  • gruszki

    4 szt.
  • sok z cytryny

  • cynamon

    1 łyżeczka
  • ser

    oscypek
  • pieprz czarny grubo mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte, oczyszczone i osuszone piersi z kurczaka lekko rozbić i natrzeć płynną pikantną marynatą. Gruszki skropić sokiem z jednej cytryny, aby nie ściemniały i oprószyć cynamonem. Plastry oscypka posypać pieprzem. Wszystkie składniki dania usmażyć z obu stron na średnio rozgrzanym grillu. Podawać z chrzanem żurawinowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 04.09.2015 18:50
idealne na przystawkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat