Dip koktajlowy z ogóreczkami z chili

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser feta

    100 g
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • Czosnek marynowany z oliwkami

    6 sztuk
  • oliwa

    3 łyżki
  • bazylia

    1 pęczek
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

  • woda

    0,5 szklanki
  • musztarda stołowa

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • papryka czerwona

    3 (pieczona)
  • sos

    (grecki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miksera kuchennego wrzucić pomidory ze skórką, cebulę, całe ogóreczki z chili i czosnek, zmiksować, doprawić do smaku przyprawami i sokiem z cytryny. Podawać do: tortilli, chipsów, nachos, grillowanego kurczaka lub żeberek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
syletita 14.12.2014 23:01
Jeśli smakuje jak wygląda to niebo w gębie.
kicius 04.02.2014 09:53
wyglada apetycznie
markiza 27.01.2014 15:25
wygląda pysznie, w jakiej temp i jak długo zapiekasz paprykę?
staropolanka5 25.01.2014 23:11
ślinka cieknie
bietka 24.01.2014 21:17
wygląda bardzo apetycznie :)
migotka28 17.01.2014 19:37
fajnie się prezentują z tym nadzieniem
Stenka 17.01.2014 17:06
apetyczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat