Wielkanoc: Sos cumberland

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    1 szt
  • galaretka porzeczkowa

    25 dag
  • sos worcester

    do smaku
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • imbir mielony

    1/2 łyżeczki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyżeczka
  • porto

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańczę umyć, ściąć z niej cienko skórkę i pokroić na cienkie paski. Z owocu wycisnąć sok. Skórkę gotować z winem, na małym ogniu, dodać 2 łyżeczki soku pomarańczowego i wystudzić. Galaretkę z porzeczek zagotować z resztą przypraw, wystudzić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Odstawić do lodówki pod przykryciem. Podawać do mięs, ryb i owoców morza.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 18.04.2014 15:27
niezłe to
ttrytka 04.07.2012 00:24
wspaniałe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat