Carpaccio z cukinii z kozim serem i malinami

Carpaccio z cukinii z kozim serem i malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 średnie
  • ser kozi

    30 g
  • sok z cytryny

    1/2
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
  • oliwa truflowa

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • miód lipowy

    1 łyżeczka
  • maliny

    kilka sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie tniemy obieraczką do warzyw w długie, cienkie plastry i układamy na talerzu. Skrapiamy wszystko sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i oliwą truflową. Obieraczką ścinamy kawałki sera i układamy na cukinii. Na koniec skrapiamy danie miodem lipowym i dekorujemy malinami.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

10.10.2017 17:18
wygląda wspaniale : )

jejkuchnia

10.10.2017 16:31
To jest przepiękne! I wszystko, co uwielbiam. Chętnie bym zjadła porcję. :)

Bożena Matuszczyk

10.10.2017 13:28
Pięknie , smacznie kolorowo.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat