Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z cukinii z kozim serem i malinami

5.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 średnie
ser kozi 30 g
sok z cytryny 1/2
oliwa 1 łyżka
oliwa truflowa 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
miód lipowy 1 łyżeczka
maliny świeże kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z cukinii z kozim serem i malinami

Cukinie tniemy obieraczką do warzyw w długie, cienkie plastry i układamy na talerzu. Skrapiamy wszystko sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i oliwą truflową. Obieraczką ścinamy kawałki sera i układamy na cukinii. Na koniec skrapiamy danie miodem lipowym i dekorujemy malinami.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 10.10.2017 17:18
wygląda wspaniale : )
jejkuchnia 10.10.2017 16:31
To jest przepiękne! I wszystko, co uwielbiam. Chętnie bym zjadła porcję. :)
Bożena Matuszczyk 10.10.2017 13:28
Pięknie , smacznie kolorowo.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak