Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kolorowych papryk
5 sztuk -
cukinia
1 sztuka -
bakłażan
1 sztuka -
cebula
1 sztuka -
pomidory bez skóry
3 sztuki -
cytryna
1 sztuka -
oliwy z oliwek
0,5 szklanki -
oliwki czarne Smak
10 sztuk -
oliwki zielone Smak
10 sztuk -
Grill przyprawa ziołowa Prymat
-
Sól czosnkowa jodowana Prymat
-
krem chrzanowy Smak
do smaku -
Party Dip Meksykański
do smaku -
ketchup
6 łyżek -
feta
100 g
Przepis i sposób przygotowania Marynowane grillowane warzywa z serem feta - Krok po kroku
Kroki postępowania
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Bakłażana i cukinię pokroić w ukośne plastry, skropić sokiem z cytryny i lekko oprószyć solą czosnkową.

Warzywa doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać z pokruszonym serem feta i oliwkami.
Uwaga! Warzywa powinniśmy grillować krótko, aby pozostały chrupiące, pełnowartościowe i bogate w witaminy.
Podawać z Kremem chrzanowym!
Komentarze (5)