Przepis dnia III, odc. 20: Zapiekany ser bundz z pomidorami

Przepis dnia III, odc. 20: Zapiekany ser bundz z pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser bundz

    400 g
  • pomidory

    2 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • czosnek

    2 szt.
  • oliwa

    4 łyżki
  • rozmaryn Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól ziołowa

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 20: Zapiekany ser bundz z pomidorami foto
Z aluminiowej folii przygotować sakiewki.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 20: Zapiekany ser bundz z pomidorami foto
Do sakiewek włożyć plastry sera, doprawić do smaku solą ziołową i pieprzem czarnym mielonym. Następnie na wierzchu ułożyć plastry pomidorów, piórka czerwonej cebuli, pokrojone w plastry ząbki czosnku.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 20: Zapiekany ser bundz z pomidorami foto
Przyprawić rozmarynem, dodać kapary i skropić oliwą. Folię szczelnie zamykamy i tak przygotowane sakiewki zapiekamy ok. 3 minuty z każdej strony na rozgrzanej patelni.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 20: Zapiekany ser bundz z pomidorami foto
Podawać z grzankami lub opcjonalnie ze świeżym pokrojonym pomidorem, kaparami i sałatą skropionymi oliwą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat