Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Przepis dnia III, odc. 20: Zapiekany ser bundz z pomidorami

4.7
(12)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser bundz
400 g
pomidory
2 szt.
cebula czerwona
1 szt.
kapary całe Smak
1 łyżka
Sklep Prymat
czosnek
2 szt.
oliwa
4 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat
1/2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia III, odc. 20: Zapiekany ser bundz z pomidorami

Kroki postępowania

1
Z aluminiowej folii przygotować sakiewki.
Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 20: Zapiekany ser bundz z pomidorami foto
2
Do sakiewek włożyć plastry sera, doprawić do smaku solą ziołową i pieprzem czarnym mielonym. Następnie na wierzchu ułożyć plastry pomidorów, piórka czerwonej cebuli, pokrojone w plastry ząbki czosnku.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 20: Zapiekany ser bundz z pomidorami foto
3
Przyprawić rozmarynem, dodać kapary i skropić oliwą. Folię szczelnie zamykamy i tak przygotowane sakiewki zapiekamy ok. 3 minuty z każdej strony na rozgrzanej patelni.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 20: Zapiekany ser bundz z pomidorami foto
4
Podawać z grzankami lub opcjonalnie ze świeżym pokrojonym pomidorem, kaparami i sałatą skropionymi oliwą.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 20: Zapiekany ser bundz z pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak