Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń jaglany z borówkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 g
mleko ryżowe 1/2 szk
banan 1 szt
borówki 1 szk
płatki migdałowe 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń jaglany z borówkami

Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni.
Kaszę jaglaną opłukać w zimnej wodzie, następnie przelać gorącą wodą aby pozbyć się goryczki i ugotować w do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i lekko ostudzić. Do kaszy dodać banana i wlać mleko. Całość rozdrobnić blenderem na gładki budyń. Budyń podzielić na dwie części, do jednej dodać umyte borówki (parę sztuk zostawić do dekoracji) i całość zblendować. Budyń układać warstwami w szklankach. Deser udekorować borówkami i posypać podprażonymi płatami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 20.08.2017 17:03
super, idealne na letni podwieczorek :)
anka1988 20.08.2017 11:09
chciałoby się chciało, samo zdrowie!
bietka 18.08.2017 13:53
aż chciałoby sie go spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak