Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
płatki owsiane
0,5 szklanki -
orzechy arachidowe
0,25 szklanki -
pestki słonecznika
0,25 szklanki -
miód gryczany
2 łyżki -
jogurt naturalny
150 mililitrów -
borówki
3 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Granola z jogurtem naturalnym i borówkami
Płatki owsiane mieszamy z orzechami, pestkami słonecznika i miodem, tak aby miód obtoczył całość. Rozsypujemy granolę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150°C na 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy i studzimy granolę. Polewamy jogurtem i posypujemy świeżymi borówkami.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się