Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki bananowe
Przepis na racuszki bananowe jest bardzo prosty i każdy, nawet najmniej wprawiony w gotowaniu kucharz poradzi sobie z ich przygotowaniem. Puszyste racuszki bananowe z pewnością staną się Waszym codziennym, śniadaniowym rytuałem. Pokochacie je za szybkość przygotowania, ale przede wszystkim wspaniały smak! Racuszki bananowe skradną Wasze serce i na dłużej zagoszczą w śniadaniowym menu. Mimo, że banany wchodzą w skład ciasta na racuszki, możecie zrobić z nich również dekorację i pokrojone banany zestawić z cukrem pudrem.
1. Do miski wbijamy jajka, dodajemy sodę, mąkę, cukier z cynamonem, cukier puder roztartego banana, maślankę i dokładnie miksujemy.
2. Ciasto na racuszki powinno być troszkę gęściejsze od ciasta naleśnikowego jeśli jest rzadkie dosypujemy mąkę.
3. Na patelnię na rozgrzane masło nakładamy łyżką ciasto i smażymy z każdej strony na złoty kolor.
4. Po usmażeniu przekładamy na ręcznik papierowy.
5. Tak przygotowane racuszki podajemy z bananami, borówką i oprószamy cukrem pudrem.