Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
kasza jaglana
100 gramów -
mleko kokosowe
350 mililitrów -
wiórki kokosowe
2 łyżki -
stewia
0,5 łyżeczki -
jabłko
1 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Kasza jaglana na słodko z mlekiem kokosowym i jabłkiem
Kaszę jaglaną przelewamy na sicie dwukrotnie wrzątkiem. Następnie wsypujemy kaszę do garnka, wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy wiórki, dodajemy stewię oraz pokrojone w kostkę jabłko. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez około 15 minut. Jeżeli przed tym czasem zrobi się zbyt gęsta i zacznie przywierać, możemy śmiało dolać odrobinę wody.
Komentarze (1)