Grillowany łosoś w miodowo- musztardowej marynacie

Grillowany łosoś w miodowo- musztardowej marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • łosoś filet

    6 sztuk
  • musztarda sarepska

    3 łyżki
  • musztarda francuska

    2 łyżki
  • miód

    80 gramów
  • pomarańcza

    sok z 1/2
  • czosnek

    4 ząbki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

Do smaku:

  • Sól morska jodowana gruboziarnista

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z łososia wypłukać, oczyścić oraz przyprawić pieprzem i odrobiną soli. W misce połączyć miód, sos sojowy, olej, musztardę sarepską i francuską oraz sok z połowy pomarańczy. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek oraz dokładnie wymieszać marynatę. Tak przygotowaną marynatą zalać łososia i wstawić do lodówki na ok. 1-2 godziny. Po tym czasie grillować łososia skórą do góry po ok. 4 minuty z każdej strony. Podawać z grillowanymi warzywami i świeżymi ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiktoria29

06.06.2017 20:16
zjadłabym.....

Ola1984

06.06.2017 11:37
Zdecydowanie moje smaki :) Uwielbiam łososia :)

Konczi

06.06.2017 11:19
To musi być pyszne!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat