Grillowana karkówka w miodowo- musztardowej marynacie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • karkówka

    700 g
  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżki
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżka
  • miód

    2 łyżki
  • Cebula suszona Prymat

    2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    5 łyżek
  • czosnek

    4 ząbki
  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    1 łyżka

Do smaku:

  • Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości 1 centymetra. Mięso zalać marynatą, przykryć naczynie i odstawić na całą noc do lodówki. Plastry karkówki grillować po ok. 12-15 minut z każdej strony od czasu do czasu smarować pozostałą marynatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justi2401 06.06.2017 13:15
Oj, coś dla mnie, uwielbiam karkówkę z grilla :)
jagoda5913 06.06.2017 12:27
pyszny obiad
Ola1984 06.06.2017 11:36
Taką karkówkę uwielbiam :)
gosia56 06.06.2017 09:58
ale rarytasy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat