Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone w domu, "piegowate", czyli długie bułki z czarnuszką
Kroki postępowania
SMACZNEGO!
drożdże świeże | 70 g |
miód płynny | 1 łyżka |
mleko | 320 g |
mąka pszenna | 1200 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 2 łyżki |
masło | 80 g |
woda ciepła | 400 ml |
Czarnuszka nasiona Prymat | 6 łyżek |
żółtko jajek | 1 szt |
mleko | 1-2 łyżki |
Czarnuszka nasiona Prymat | 1-2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: