Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ryba

filet z dorsza 600 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Warzywa duszone

marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
cebula biała 1 biała
woda 1/2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
ketchup pikantny 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Filet podzielić na części. Jajko roztrzepać z przyprawami. Dorsza panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
Warzywa obrać. Marchew,selera i pietruszkę zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w piórka. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele i liść laurowy. Gotować do miękkości. Doprawić pozostałymi przyprawami, ketchupem i koncentratem. Podawać na ciepło lub zimno,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.02.2017 16:02
bardzo dobra
Jagódka77 11.02.2017 13:16
bardzo lubię rybę w takiej wersji
Diana Rusiłowicz 27.12.2016 00:59
Moja ulubiona :)
KORAL 20.12.2016 16:05
Fajna, my co rok też robimy na święta :)
Marcepanowy kącik 20.12.2016 15:02
Smacznie wygląda :)
MonikaW 19.12.2016 21:54
pyszny klasyk
Marta1986 19.12.2016 19:30
bardzo smaczne
dodi 19.12.2016 17:44
pyszniutka rybka
agnieszka214 19.12.2016 17:06
Bardzo pysznie lubię rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak