Przepis i sposób przygotowania na: Penne z sosem z pieczonej papryki, pomidorów i z parmezanem
Makaron gotujemy na półtwardo z dodatkiem soli. Odcedzamy. Sos podgrzewamy i podajemy z makaronem. Posypujemy startym parmezanem.
makaron penne | 400 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
papryka czerwona | 2 szt |
pomidory krojone z puszki | 1 opakowanie |
czosnek | 2 zabki |
Papryka słodka mielona Prymat | pol lyzeczki |
Bazylia suszona Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
parmezan starty | 6 lyzek |
oliwa | ok pol szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: