Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron rurki
300 g (ugotowany al dente) -
kindziuk
100 g -
pomidory suszone Smak
8 szt. (pokrojone w paseczki) -
kapary całe Smak
1 łyżka -
cebula
1 szt. (piórka) -
czosnek
3 ząbki (plastry) -
olej rzepakowy
(do smażenia) -
ser żółty
1 szklanka (tarty) -
jajko
4 szt. -
śmietana kremówka
200 ml -
Party Dip Meksykański
1 opakowanie -
keczup
5 łyżek -
woda
2 łyżki -
oregano
1 łyżeczka -
bazylia
(do dekoracji) -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
(do smaku) -
bazylia
(do smaku) -
Papryka słodka mielona Prymat
(do smaku) -
Pieprz czarny mielony Prymat
(do smaku)
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia II, odc. 10. Zapiekanka makaronowa z suszonymi pomidorami i kindziukiem
Kroki postępowania









Komentarze (0)