Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
makaron paprykowy
250 gramów -
por
1 sztuka -
papryka czerwona
1/2 sztuki -
marchew
2 sztuki -
cukinia
1 sztuka -
szalotka
2 sztuki -
pomidory suszone Smak
kilka sztuk -
oliwa
Do smaku
-
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
kilka ziaren -
Tymianek suszony Prymat
2 szczypty -
Liść laurowy suszony Prymat
1 pokruszony liść -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
2 szczypty -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku III, odc. 38: Makaron z warzywami
W tym odcinku "Doradcy Smaku", szef kuchni Michel Moran pokaże Ci swój przepis na makaron z warzywami: cukinią, porem, marchewką, czerwoną papryką, cebulą szalotką i suszonymi pomidorami. To pyszna propozycja na obiad, który zasmakuje nie tylko wegetarianom.
Z filmiku dowiesz się jak zrobić makaron z warzywami:
- jakie warzywa dać do makaronu?
- dlaczego cukinię należy pokroić grubiej niż inne warzywa?
- jak długo smażyć warzywa na patelni?
- kiedy ugotować makaron i dodać do warzyw?
- jak doprawić makaron z warzywami?
Kroki postępowania

Por, marchewki i paprykę kroimy w cienkie słupki o równej długości. Cukinię również kroimy w słupki, ale nieco grubsze niż pozostałe warzywa.



Makaron gotujemy al dente w garnku, w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelnię z warzywami dodajemy pokrojone w cienkie paski suszone pomidory.

Makaron z warzywami z patelni to chrupiące, aromatyczne i po prostu przepyszne danie Michela Morana.
Jeśli spodobał Ci się ten filmik i lubisz włoską kuchnię zobacz inne przepisy Doradcy Smaku.
Komentarze (0)