Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
papryka czerwona
2 -
ząbki czosnku
4 -
pomidory suszone Smak
-
orzeszki pini (prażone)
4 łyżki -
sok z cytryny
1 -
parmezan starty
60 g -
bazylia świeża
1 pęczek -
kapary całe Smak
1 łyżka -
oliwa
3 łyżki
Do smaku
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku express: Pesto z pieczonej papryki z makaronem, odc. 14
Paprykę wkładamy do miksera, doprawiamy do smaku papryką wędzoną, dodajemy czosnek, ½ szklanki oleju z suszonych pomidorów, 6 suszonych pomidorów, orzeszki pinii, sok z cytryny i 40 g płatków parmezanu. Miksujemy na pesto, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i przekładamy z powrotem do garnka. Dodajemy pesto, posiekaną bazylię, kapary, 10 g płatków parmezanu i dokładnie mieszamy. Podajemy z pozostałym parmezanem i dekorujemy świeżą bazylią.
Komentarze (0)