Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina duszona w sosie
Jagnięcina duszona w sosie własnym - wyjątkowy przepis na jagnięce żeberka, które po podsmażeniu na patelni dusimy w aromatycznym, pełnym przypraw wywarze. Doskonały wybór na świąteczny obiad lub kolację.
Do przygotowania duszonej jagnięciny możesz użyć świeżego szczypiorku, koperku i natki pietruszki lub też skorzystać z ziół liofilizowanych PRYMAT.
Jagnięcinę dzielimy na porcje, podsmażamy na oleju z jednej i drugiej strony. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy jeszcze chwilę.
Następnie zalewamy bulionem warzywnym, wsypujemy zioła, przyprawy i dusimy na małym ogniu przez 45 minut.
Całość zagęszczamy rozpuszczoną w zimnej wodzie mąką ziemniaczaną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.