Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasola czerwona z puszki
400 gramów -
pomidory krojone z puszki
400 gramów -
duże cebule
2 sztuki -
bekon
50 gramów -
kiełbaski wieprzowe
4 sztuki -
mąka
3 łyżki -
olej słonecznikowy
3 łyżki -
Papryka słodka mielona Prymat
2 łyżki -
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka -
Kminek mielony Prymat
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
2 łyżeczki -
zielona cebulka
-
woda
0,7 litra
Przepis i sposób przygotowania Zupa gulaszowa z fasolą
Na patelni rozgrzej olej. Cebule i bekon pokrój w kostkę. Kiełbaski pokrój w talarki, po czym wszystko razem podsmaż na patelni. Dopraw słodką papryką i wymieszaj. Dodaj mąkę i ponownie wymieszaj. Następnie dodaj fasolę, pomidory z puszki oraz wodę. Dopraw suszonym czosnkiem, kminkiem, pieprzem i solą. Całość gotuj przez 15 minut. Gotowe danie możesz przyozdobić szczypiorkiem lub zieloną cebulką.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się