Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z fasolą

5.0
(113)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Szybki i łatwy w przygotowaniu przepis na aromatyczną, rozgrzewającą zupę gulaszową z czerwoną fasolą. Idealny na krótkie i chłodne zimowe dni.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 400 gramów
pomidory krojone z puszki 400 gramów
duże cebule 2 sztuki
bekon 50 gramów
kiełbaski wieprzowe 4 sztuki
mąka 3 łyżki
olej słonecznikowy 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
zielona cebulka
woda 0,7 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z fasolą

Na patelni rozgrzej olej. Cebule i bekon pokrój w kostkę. Kiełbaski pokrój w talarki, po czym wszystko razem podsmaż na patelni. Dopraw słodką papryką i wymieszaj. Dodaj mąkę i ponownie wymieszaj. Następnie dodaj fasolę, pomidory z puszki oraz wodę. Dopraw suszonym czosnkiem, kminkiem, pieprzem i solą. Całość gotuj przez 15 minut. Gotowe danie możesz przyozdobić szczypiorkiem lub zieloną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak