Zupa gulaszowa z fasolą

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Szybki i łatwy w przygotowaniu przepis na aromatyczną, rozgrzewającą zupę gulaszową z czerwoną fasolą. Idealny na krótkie i chłodne zimowe dni.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona z puszki

    400 gramów
  • pomidory krojone z puszki

    400 gramów
  • duże cebule

    2 sztuki
  • bekon

    50 gramów
  • kiełbaski wieprzowe

    4 sztuki
  • mąka

    3 łyżki
  • olej słonecznikowy

    3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Kminek mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • zielona cebulka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzej olej. Cebule i bekon pokrój w kostkę. Kiełbaski pokrój w talarki, po czym wszystko razem podsmaż na patelni. Dopraw słodką papryką i wymieszaj. Dodaj mąkę i ponownie wymieszaj. Następnie dodaj fasolę, pomidory z puszki oraz wodę. Dopraw suszonym czosnkiem, kminkiem, pieprzem i solą. Całość gotuj przez 15 minut. Gotowe danie możesz przyozdobić szczypiorkiem lub zieloną cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat