Pikantne żeberka jagnięce z tartym chrzanem - Krok po kroku .*.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marynata

  • oliwa

    2 łyżki
  • żeberka

  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • Przyprawa do żeberek z miodem Prymat

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pikantne żeberka jagnięce z tartym chrzanem - Krok po kroku .*. foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Pikantne żeberka jagnięce z tartym chrzanem - Krok po kroku .*. foto
Żeberka natrzeć wszystkimi połączonymi składnikami marynaty i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Krok 3 - Pikantne żeberka jagnięce z tartym chrzanem - Krok po kroku .*. foto
Zamarynowane mięso oczyścić z marynaty i obsmażyć na patelni.
Krok 4 - Pikantne żeberka jagnięce z tartym chrzanem - Krok po kroku .*. foto
Następnie ponownie natrzeć marynatą i piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
Krok 5 - Pikantne żeberka jagnięce z tartym chrzanem - Krok po kroku .*. foto
Po upieczeniu odstawić na kilka minut w ciepłe miejsce, a następnie pokroić wzdłuż kości. Podawać z ulubioną sałatką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Moje Kulinarne Rozterki 16.06.2013 23:00
Uwielbiam jagnięcinę, niezwykle delikatne mięso, odpowiednio przygotowane to istne niebo w gębie. Rewelacyjny przepis, prosty i nieskomplikowany, chętnie skorzystam. Pozdrawiam, Monika (Moje Kulinarne Rozterki)
Adamorek 01.06.2013 15:00
pięknie podane
Magula 31.05.2013 07:55
niby proste, ale jak dla mnie to już wyższa szkoła jazdy
kokoszka 30.05.2013 21:01
pewnie smaczne
IwonaDD 30.05.2013 20:14
coś wspaniałego!!!!!!
Aleksandra/Olcia 30.05.2013 20:07
mega apetyczne
Megg 30.05.2013 19:45
rewelacyjne!!!!
marta1221 30.05.2013 19:41
pycha muszą być

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat